tirsdag 22. oktober 2013

ODDVAR JOHNSEN VANT IGJEN


Han var egentlig ferdig, men så så han motivet.

Dermed vant Oddvar Johnsen Aftenbladets fotokonkurranse. Han er født og oppvokst på Sola, hvor traktor på veien nesten er et daglig syn. Likevel er det fotointeresse mer enn traktorinteresse, som fikk Johnsen til å sende inn sitt bidrag. Hans Instagram-navn er @ofoto66

 

                                                       FOTO: Fredrik Refvem
 
Oddvar Johnsen kom over vinnermotivet ganske tilfeldig.
 
- Jeg kjørte rundt på Jæren og tok mange forskjellige bilder av traktorer. Jeg var egentlig ferdig, men på vei hjem fikk jeg øye på denne fine, gamle traktoren på et jorde på Horpestad. Da måtte jeg bare snu, sier Johnsen.
Bortsett fra litt forsterking av lyset, er bildet helt autentisk fra en ekte situasjon. Johnsen ble glad da Aftenbladet tok kontakt og fortalte at han var vinneren.
- Det er spesielt kjekt siden det er en lokal konkurranse, sier Johnsen, som jobber innen eiendomsforvaltning. Premien, et visa-gavekort på 5000 kroner, gir han til kona.
- Hun har gitt meg så frie tøyler til å drive med foto ved siden av fulltidsjobb. Nå kommer hun nok til å gå på shopping, sier den glade vinneren.
Totalt kom det inn 482 bilder til konkurransen.
 
Juryen skriver om vinnerbildet: - Vinnerbildet viser på en poetisk måte samspillet mellom menneske, traktor og natur. Stemningen, som fotografen mesterlig har fanget, vil vekke minner hos mange som har sett et lignende motiv, altfor ofte uten å forevige det.
Fotografen har blikk for det nære og vâre og komponerer bildet slik at traktor og mennesket blir synlige elementer i vakker natur. Men dette er ikke bare naturidyll; her er maskin og mann som sammen utfører handlinger som gir mennesker føde.
Juryen har bestått av nettsjef Elin Stueland, illustrasjonssjef Finn E. Våga og fotograf Pål Christensen, alle fra Aftenbladet.
 
Oddvar sitt vinnerbilde:




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar